به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري كويت،رهبران سياسي لبنان عصر امروز در مقر پارلمان اين كشور ششمين دور گفتگوهاي داخلي خود را از سرگرفتند.
به گفته نبيه بري رئيس مجلس لبنان، رهبران 14 گروه و حزب سياسي عصر امروز گفتگوهاي خود را درباره مسئله رياست جمهوري و سلاح مقاومت بر اساس استراتژي دفاع از لبنان آغاز كردند.
منابع سياسي آگاه پيش بيني كردند كه تصميم گيري نهايي درباره بند مربوط به رياست جمهوري چه به صورت منفي يا مثبت امروز انجام مي شود و شركت كنندگان در اين گفتگوها براي ايجاد ديدگاهي معين جهت حل و فصل سلاح مقاومت درچارچوب استراتژي دفاع از لبنان و ايجاد منظومه دفاعي كه در آن ارتش لبنان و نيروهاي مقاومت با هم همكاري كنند، بحث و تبادل نظر مي كنند.
به گفته اين منابع، موضوع سلاح مقاومت از مسائل بسيار پيچيده خواهد بود كه تنها در يك جلسه حل نخواهد شد، بلكه به جلسات متعددي نياز دارد تا به توافق و اجماعي در چارچوب طرح دفاعي دست يافته شود كه دبيركل حزب الله در جلسه فعلي ارائه خواهد كرد.
قطعنامه 1559 صادره در دوم سپتامبر 2004 خواستار برگزاري انتخابات رياست جمهوري و آزاد و خلع سلاح شبه نظاميان لبناني(در اشاره به حزب الله) و غير لبناني شده است.
انتظار مي رود كه نبيه بري رئيس پارلمان لبنان در پايان نشست امروز به سوالات خبرنگاران پاسخ دهد.
رهبران سياسي لبنان شركت كننده در كنفرانس گفتگوهاي ملي در يكي از جلساتي كه 14 مارس برگزار شد، به اجماع درباره بهبود روابط با سوريه از طريق برقراري روابط ديپلماتيك با آن و مشخص شدن لبناني بودن مزارع شبعا و مرزهاي آن و حل مسئله سلاح فلسطيني هاي خارج از اردوگاهها طي شش ماه دست يافتند.
رهبران سياسي لبنان همچنين درباره ايجاد يك دادگاه بين المللي براي محاكمه مظنونان و متهمان ترور رفيق حريري نخست وزير اسبق لبنان دست يافتند.
خبرگزاري فرانسه اعلام كرد: گروههاي طرفدار سوريه توانستند طرح سرنگوني اميل لحود رئيس جمهوري اين كشور را با شكست روبرو كنند تا وي بتواند همچنان در قدرت باقي بماند و گروههاي مخالف سوريه مجبور شوند تا پايان ماموريت وي(نوامبر 2007) با وجود نداشتن تمايل سازگاري نشان دهند.
جلسات امروز تحت تدابير شديد امنيتي برگزار شده است.
سمير جعجع رئيس هيئت اجراي نيروهاي لبناني(فالانژيستهاي سابق) پس از ديدار با نصرالله صفير اسقف اعظم ماروني ها اعلام كرد كه چهارنامزد مي توانند جاي اميل لحود را بگيرند.
وي ميشل عون نزديك به تيم طرفدار سوريه را به عنوان جانشين احتمالي لحود علاوه بر سه نامزد ديگر از گروه اكثريت مخالف سوريه شامل نسيب لحود، پطرس حرب و نايله معوض اعلام كرد.
در پايان جلسه 3 آوريل (14 فروردين) رهبران سياسي لبنان توافق كردند تا 28 آوريل يعني امروز درباره ماندن يا رفتن اميل لحود تصميم گيري نهايي را انجام دهند.
دوران رياست جمهوري اميل لحود در سال 2004 تحت تاثير سوريه تمديد شد كه يكي از بزرگترين بحرانهاي سياسي تاريخ لبنان را به دنبال داشت كه اوج آن با ترور رفيق حريري نخست وزير اسبق در فوريه 2005 و در ادامه با خروج نيروهاي سوريه از لبنان تحت فشارهاي داخلي و بين المللي همراه شد.
اين در حالي است كه جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا دستور بلوكه كردن دارايي هاي افرادي را كه دست داشتن آنها در ترور حريري ثابت شود، صادر كرد و از سوي ديگر فرانسه هم درحال آماده كردن پيش نويس قطعنامه اي براي ترسيم مرزها ميان لبنان و سوريه و پايه ريزي روابط ديپلماتيك ميان طرفين است.
نظر شما